Doelgroep en visie

 

Voor wie zijn de producten op deze site - de zogenoemde (W)eetwijzers - bedoeld?

 

Alle (W)eetwijzers zijn ontwikkeld voor jonge kinderen (2-7 jaar) die worden geconfronteerd met een - soms tijdelijke - aanpassing van hun voedingspatroon. Dit kan zijn vanwege een voedselallergie of -intolerantie (samen ook wel voedselovergevoeligheid genoemd). Maar ook tijdens langdurig medicijngebruik moet het voedingspatroon soms worden aangepast. Daarnaast komt uit onderzoek naar voren dat kinderen met bepaalde gedragsstoornissen, zoals ADHD, baat kunnen hebben bij een aangepast voedingspatroon. Lees bijvoorbeeld eens het artikel Ineens werd het gezellig aan tafel (Volkskrant 5 februari 2011).

 

Verder kun je denken aan kinderen die op jonge leeftijd last hebben van overgewicht. Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat ze inzicht krijgen in een gezond eetpatroon.
Ten slotte zijn de (W)eetwijzers heel goed te gebruiken voor kinderen die om welke reden dan ook geschreven tekst (nog) niet goed kunnen opnemen, maar voor wie de duidelijke plaatjes houvast bieden. Denk hierbij aan kinderen met (zware) dyslexie of autistische kinderen. In die gevallen is de leeftijdsgrens van 7 jaar uiteraard fictief.

 

De vormgeving is vrolijk en speels. Zo zal het kind de voedingsvoorschriften van de arts of diëtist minder als een beperking ervaren, en leert het spelenderwijs wat goed voor hem is.

 

Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat het beste resultaat wordt bereikt als het kind zélf inzicht krijgt in zijn of haar voedingspatroon. Alle (W)eetwijzers zijn vanuit deze visie ontwikkeld.